Reikės:
- 300 g miltų;
- 120 g aguonų;
- 200 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 250 g pieno;
- 3 kiaušinių;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- žiūpsnelio cukraus;
- 4 v.š. apelsinų sulčių;
- 2 v.š. apelsino žievelės.
Sirupui :
- 3/4 st. cukraus;
- 3/4 st. apelsinų sulčių;
- 2 smulkiai tarkuotų apelsinų žievelės.
Eiga:
Nedideliame puode pakaitiname aguonas ir pieną, kol šis beveik užvirs, atidedame į šalį, kol šiek tiek atvės. Sviestą ir cukrų išplakti iki purumo. Kiaušinius mušti po viena ir gerai išmaišyti. Į kitą indą suberiame miltus, kepimo miltelius, druskos, išmaišome ir persijojame. Miltų ir aguonų mišinį dalimis įmaišyti į sviesto masę, sudedame spaustas apelsinų sultis ir žievelę, išmaišome. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių. Iškepus keksą atvėsinti. Sirupas. Į puodą sudedame visus produktus ir verdame ant silpnos ugnies iki kol užvirs/ištirps cukrus, nuolat maišydami. Iškepusio kekso viršų subadome šakute ir apipilame pravėsusiu sirupu.
Šaltinis: http://viskopotrupineli.blogspot.com/2011/12/apelsininis-aguonu-keksas.html
Comments
comments
Kokia smagi kepimo forma :) nesu mačiusi tokios.. čia kraštai nusiima?