X
    Categories: Keksai, keksiukai

Apelsininis keksas su aguonomis ir apelsinų sirupu

Dar vienas puikaus kekso receptas, kuris džiugina savo minkštumu ir drėgnumu! Apelsinų sirupas keksui suteikia charizmos, tad jei gaminsite, nepatingėkite pasigaminti ir sirupo! 🙂 

Reikės:

  • 300 g miltų;
  • 120 g aguonų;
  • 200 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 250 g pieno;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • žiūpsnelio cukraus;
  • 4 v.š. apelsinų sulčių;
  • 2 v.š. apelsino žievelės.

Sirupui :

  • 3/4 st. cukraus;
  • 3/4 st. apelsinų sulčių;
  • 2 smulkiai tarkuotų apelsinų žievelės.

Eiga:

Nedideliame puode pakaitiname aguonas ir pieną, kol šis beveik užvirs, atidedame į šalį, kol šiek tiek atvės. Sviestą ir cukrų išplakti iki purumo. Kiaušinius mušti po viena ir gerai išmaišyti.  Į kitą indą suberiame miltus, kepimo miltelius, druskos, išmaišome ir persijojame. Miltų ir aguonų mišinį dalimis įmaišyti į sviesto masę, sudedame spaustas apelsinų sultis ir žievelę, išmaišome. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių. Iškepus keksą atvėsinti. Sirupas. Į puodą sudedame visus produktus ir verdame ant silpnos ugnies iki kol užvirs/ištirps cukrus, nuolat maišydami. Iškepusio kekso viršų subadome šakute ir apipilame pravėsusiu sirupu.

Šaltinis: http://viskopotrupineli.blogspot.com/2011/12/apelsininis-aguonu-keksas.html

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments

    • Taip, nusiima. Dar labai patogu , kad yra grioveliai, labai patogu užpilant keksą šokoladu ar kokiu kitu glajumi,perteklius nubėga į tuos griovelius, paskui lengva valyti :)) Džiaugiuosi šia skarda!