X
    Categories: Sausainiai

Avižiniai sausainiai su saldainiukais

        Labai mėgstu įvairius avižinius sausainius. Puikiai tinka numalšinti alkį pusryčiu metu, kai tiesiog skubi ir „griebi kas po ranka“, ar  lengvam užkandžiui, užmušti kirminą pilve. ( : D) .  Ir šie skanėstai niekada nepabosta, nes kas kart gaminant galime dėti įvairių priedų, kurie suteiks vis naujų, dar neatrastų skonio derinių! Gamindama šiuos sausainius dažniausiai visada dedu džiovintus vaisius  o šį kartą saldainiukus. Gaunasi išties saldūs sausainiai, kuo daugiau saldainiukų, tuo saldžiau. O kam gi nepatinka nuodėmingasis saldumas ?

Reikės:

  • 250 ml avižinių dribsniu;
  • 50 ml cukraus;
  • 100 ml tirpinto sviesto arba aliejaus;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 2 a.š vanilinio cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • ~100 g saldainiukų.

Eiga:

   Išplakame kiaušinį. Kitame dubenyje sudedame visus produktus ir kiaušinio plakinį, viską gerai išmaišome. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.Avižinius sausainius galite formuoti taip, kaip Jums labiau  patinka, plokščius arba rutuliukus.

Pastebėjimai:

  • jei pilsite karštą sviestą saldainiukų spalva gali nublukti, tuomet saldainiukus dėkite prieš pat kepimą ir gerai išmaišykite;
  • sausainius formuokite tvirtus, kad neliktų tarpelių,gerai suspauskite, kad kepdami neiširtų;
  • baigiantis kepimui, išėmus skardą, sausainius keletą minučių palikite, kad atvėstų ir sukietėtų.

Skanaus!

http://etaplius.lt/aviziniai-sausainiai-greiciau-nei-per-30-min

 

 

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: