X
    Categories: DaržovėsKeksai, keksiukai

Cukinijų keksas su citrina ir mėtomis

Gaivaus skonio, aromatingas keksas. Kaip jau pastebėjau daug kam kilo problema, kurgi panaudoti cukinijas ir štai puikaus kekso receptas 🙂  Po namus pasklido malonus kepinio kvapas, visi tik sukluso, kas gi čia taip skaniai kvepia?  Vietoje mėtų, jei turite, siūlau dėti šaltmėtes. Malonus gaivumas šio kekso varikliukas. Kepinys džiugina minkštumu ir drėgnumu. 

Reikės:

  • 400 g išvalytos/nuluptos cukinijos;
  • 400 g miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 125 g sviesto;
  • 40 ml aliejaus;
  • 1 citrina;
  • 2 a.š. su kaupu kepimo miltelių;
  • 3-4 v.š. susmulkintų mėtų lapelių;
  • žiupsnelis druskos.
  • 2 kiaušinių.

Eiga:

Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. Kiaušinius suplakame su cukrumi ir druska, įmaišome aliejų bei sviestą.Sutarkuojame geltonąją citrinos žievelę ir įspaudžiame 3 v.š. sulčių, išmaišome. Cukinija sutarkuojame burokine tarka, nuspaudžiame skystį ir įmaišome į tešlą. Suberiame mėtas. Pabaigoje įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą supilame į aliejumi išteptą kekso skardą. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių. Atvėsiname ir skanaujame 😉 

Šaltinis: http://viskopotrupineli.blogspot.com/2013/08/cukiniju-keksas-su-citrina-ir-metomis.html

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: