Kuo šiltesni orai, tuo labiau norisi gaivesnių, ne tokių saldžių ir “ sunkių“ skanumynų. Mamos dienos progą gaminau šį tortą, tik naudojau konservuotus persikus ir persikų jogurtą, likau sužavėta , tad šiandien pabandžiau su uogomis, ir vėl gi puikus gaivus skonis, kuriam sunku jausti saiką, norisi dar ir dar! Torto gaminimo procesas labai paprastas, produktų reikia nedaug, pigus ir greitas variantas norint nudžiuginti artimuosius. Kaip du kart du !
Reikės:
Biskvitui.
- 160 g miltų;
- 130 g cukraus;
- 4 v.š. aliejaus;
- 2 kiaušinių;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 6 v.š. kokoso drožlių;
Kremui.
- 120 ml vandens;
- 40 g želatinos;
- 250 ml 36% grietinėlės;
- 800 ml aviečių skonio jogurto;
- 1 citrinos sulčių;
- 3 saujos uogų ( naudojau vyšnias, avietes ir braškes) ;
- 4 v.š. cukraus;
- 1 pakelio aviečių skonio želės.
Eiga. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plona srovėle pilame aliejų ir vėl viską gerai suplakame. Beriame miltus maišytus su kepimo milteliais, įmaišome kokoso drožles ir viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į riebalais teptą kepimo formą ir kepame apie 20 minučių, 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Iškepus atvėsiname. Kremui. Želatiną užpilame 100 ml vandens, paliekame brinkti. Paruošiame želė, paliekame atvėsti. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo, atsargiai įmaišome jogurtą, citrinos sultis ir išmaišome. Išbrinkinta želatiną ištirpiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, įmaišome į jogurto masę. Sudedame uogas. Gautą masę pilame ant biskvito, į formą atsegamais kraštais. Pasitelkus fantazijas papuošiame ir dedame į šaldytuvą, kai viršus šiek tiek apstingsta atsargiai supilame želė ir vėl dedame į šaldytuvą, mažiausiai 4 valandoms.
Comments
comments
sveika, kokio skersmens forma?