Reikės:
- 310 ml pieno;
- 4 kiaušinių;
- 230 g cukraus;
- 270 g miltų;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 150 g sviesto;
- uogienės ;
- migdolų plokštelių.
Eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais. Sumaišome abi mases, pilame vanilės ekstrakto ir dar kartą išmaišome. Pieną kaitiname ant silpnos ugnies,neužvirti. Tuomet sudedame sviestą ir kaitiname, kol išsilydys. Gautą mišinį supilame į tešlą ir gerai išplakame. Į formeles dedame šaukštą tešlos, šaukštą uogienės ir vėl šaukštą tešlos, apibarstome migdolų plokštelėmis. kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių. Skanaus!
Comments
comments
sveiki, bandžiau šiandien kepi šiuos keksiukus ir labai nuliūdau... užmaišius tešlą pagal receptą man ji pasirodė gerokai per skysta, todėl įdėjau dar šiek tiek miltų.deja, prakandus keksiuką, tešlos nematyti - jis tuščiaviduris! tai ar čia miltai, ar karštas pienas „suvalgė“ mano keksiukus? :)