X
    Categories: Tortai

Kavos skonio maskarponės sūrio tortas

         

            Kiek kartų esu gaminusi tortus , tikriausiai galima suskaičiuoti ant pirštų rankų, o gal net ant vienos rankos… ? Mano stiprioji vieta tikrai nėra šie gardumynai ,kalbant apie išvaizdą, kaip ir šis, kreivas šleivas, bet išties skanus! Puošybai neturėjau jokių priemonių išskyrus rastą kalną šokolado.  Vakare begeriant arbatą užplūdo noras pagaminti kažką saldaus, skanaus. Pasiknaisiojusi virtuvės spintelėse radau, biskvitų, šokolado, kondensuoto pieno, teko bėgti į parduotuvę pirkti maskarponės sūrio ir grietinėlės ( kaip aš tingėjau, bet noras suvalgyti kažką skanaus nugalėjo ) . Pirmą kartą kažką gaminau iš maskarpones sūrio, taip nekantravau gaminti , kad net nespėjau susirūpinti kaip aš jį papuošiu. Na , bet kitą kartą šiuo klausimu būsiu atsakingesnė  😀 Retai kada pati kepu biskvitus, einu lengviausiu keliu, juos perku parduotuvėje, mano patys mylimiausi yra „Meister Werner Sweet and Tasty “ , tiek šviesūs , tiek tamsūs, tikrai rekomenduoju! Pats tortas gavosi  drėgnas ir išties saldus, bet neįkyriai, saldumas puikiai derėjo su kavos skoniu.

Reikės: 

  • 500 g maskarponės ;
  • 380 g kondensuoto pieno;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 3 a.š. želatinos;
  • puodelio saldintos stiprios juodos kavos sulaistymui;
  • šokolado papuošimui;
  • 3 biskvitų.

 

Eiga:

        Maskarponę sumaišome su kondensuotu pienu (išmaišysite lengviau jei abu produktai bus kambario temperatūros) . Be to, jei nemėgstate labai saldžiai, kondensuoto pieno pilkite mažiau. Suplakame grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę. Supilame išbrinkintą želatiną, vėl viską gerai išmaišome ir štai kremas jau paruoštas ! Biskvitų sulaistymui pasigaminame puodelį saldintos juodos kavos. Arba vietoje jos, galite ant biskvito tepti mėgstamą uogienę. Taigi į torto formą dedame biskvitą ,sulaistome kava ( arba aptepame uogiene) ir pilame kremą, tuomet vėl dedame biskvitą, sulaistome, vėl kremas ir t.t. Kadangi mano tortinė buvo šiek tiek didesnė nei biskvitai kremas subėgo į  kraštus, dėl to nereikėjo papildomai aptepti kraštų. Papuošimui apibarstome tarkuotu šokoladu, bet žinoma, leiskite žaisti ir puošti Jūsų fantazijai! Laikome šaldytuve mažiausiai 3 valandas, aš laikiau per naktį, skanaus!

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments