X
    Categories: Keksai, keksiukaiVarškė

Kondensuoto pieno keksiukai su varške ir razinomis

Kas gali būti geriau už minkštus, purius keksiukus? Lyg purūs debesėliai guli lėkštėje!

Reikės:

  •  300 g varškės;
  • indelio saldinto kondensuoto pieno;
  • 3 kiaušinių;
  • 120 g sviesto;
  • 220 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • dviejų saujų razinų;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.

Eiga:

Kondensuotą pieną išmaišome su kiaušiniais, įmušdami po vieną. Pilame išlydytą sviestą ir gerai viską išmaišome. Dedame varškę ir išsukame iki purios, vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius,bei vanilinį cukrų. Dalimis, švelniai maišydami supilame į prieš tai pagamintą masę. Jokiu būdu neplakite, tiesiog švelniai įmaišykite šaukštu, sukamaisiais judesiais. Suberiame razinas ir dar kartą švelniai permaišome. Popierines formeles sudedame į keksiukų skardą, sudedame tešlą (maždaug 2/3 formelės tūrio). Kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 20-25 minutes. Iškepus gerai atvėsiname, apibarstome cukraus pudra. Manau, kad šiems keksiukų kepimo skarda nėra būtina, nes tešla yra pakankamai tiršta, tad kepant keksiukai neturėtų išplerti, deformuotis.   

šaltinis: http://ausrra.blogspot.com/2013/04/kondensuoto-pieno-keksiukai-su-varske.html#.VcejDPntmko

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments