Makaronai su krevetėmis ir grietinėle

Makaronai su krevetėmis ir grietinėle

         Retai ką nors gaminu iš makaronų, bet jau kai gaminu tai gaminu taip, kad net seilės tįstų. Pamenu seniau į krevetes net žiūrėti negalėjau, tiesiog man jos nekėlė apetito , o ir nebuvo noro jų ragauti.  Na, bet einant laikui keičiasi ir skonis, norisi atrasti daugiau skonių. Pastaraisiais metais stebinu pati save, pradėjau valgyti tai, ko seniau net nebuvo įmanoma įsiūlyti , pvz: šaltibarščiai, alyvuogės, pamėgau aštrų maistą, ir žinoma, krevetės…mmmm…net žandai pašiurpsta, kaip aš jas pamėgau, ypač su makaronais ir grietinėle…pasaka !

Reikės:

  • 400g krevečių;
  • česnako ( kuo daugiau tuo skaniau, bet čia jau kiekvienam pagal skonį) ;
  • 500 ml grietinėlės;
  • krapų;
  • prieskonių pagal skonį ( aš naudojau persiladą ir šiek tiek druskos)
  • pakelio makaronų;
  • 1 šaukšto sviesto.

Eiga: 

          Į įkaitintą keptuvę sudedame sviestą, palaukiame kol ištirps ir suberiame krevetes, išspaustą česnaką, pakepame apie 2-3 minutes ant silpnos ugnies. Ilgai nekepkite, nes krevetės gali tapti guminės. Praėjus maždaug 3 minutėms į keptuvę supilame grietinėlę. krapus, prieskonius ir išmaišome, kaitiname ant silpnos ugnies, mazdaug apie 10 minučių.. Paragaukite ar užtenką prieskonių, asmeniškai man visada pritrūksta česnako.  😀 Na ir paruoštą padažiuką pilame ant išvirtų makaronų, skanaus!

 

 

 

Comments

comments



4 thoughts on “Makaronai su krevetėmis ir grietinėle”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.