X
    Categories: Makaronai,kruoposPietūs

Makaronai su žemės riešutų sviestu

Riešutų sviestas daugėlio silpnybė. Nors į tą žmonių tarpą nepapuolu, bet kai jo turiu, dažniausiai paskaninu avižinę košę arba tiesiog pakabliuoju vieną kitą šaukštą su mintim, kad nepadauginti. O panaudoti jį galima išties daug kur. Sausainiai, vištienos marinatai, pyragai, kokteiliai, sumuštiniai. Ir visur kur, o va štai Jums ir makaronai su riešutų sviestu.

Kalbant apie pati riešutų sviesto padažą, atskirai paragavus jis man pasirodė šiek tiek persūrus, todėl papildomai prieskonių į makaronus ar daržoves nedėjau. Bet viską išmaišius- pats tas! 🙂

Beje, vietoje vandens galite naudoti grietinėlę ir jos pilti daugiau. Kai kurie dar deda saliero stiebų, įspaudžia citrinos sulčių, įberia šiek tiek cukraus, žodžiu, pagal šaldytuvo turinį ir pagal norą.

Reikės:

  • makaronų;
  • 1 morkos;
  • 1 paprikos;
  • 1 svogūno;
  • 3 v.š. žemės riešutų sviesto;
  • 3 v.š. sojų padažo;
  • 5 v.š. karšto vandens;
  • 2 v.š. aštraus padažo (pvz.: adžikos arba tiesiog įberkite šiek tiek čili prieskonių, o galite apsieiti ir be šių dviejų).

Eiga.

  1.  Pradedam nuo makaronų virimo. Kol šie verda imamės daržovių.
  2. Nedideliais kubeliais supjaustome daržoves. Suberiame į keptuvę ir patroškiname, kol šios suminkštės.
  3. Tuo tarpu į nedidelį dubenėlį sudedame riešutų sviestą, sojų padažą, čili bei karštą vandenį, viską išmaišome iki vienalytės masės.
  4. Kai daržovės suminkštėja, supilame padažą į keptuvę ir viską išmaišius 1 minutę pakaitiname.
  5. Gautą masę užpilame ant makaronų ir skanaujame.

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: