Su nekantrumu laukiau, kada mano virtuvėje pūpsos moliūgas. Universali daržovė, tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams, pradedant nuo keksų, pyragų, baigiant sriubomis…Nemažas sąrašiukas susidarė galvoje patiekalų, kuriuos norėčiau išbandyti. Pradedu nuo blynelių, puikiai tinkančių pusryčiams!
~17 blynelių reikės:
- 180 g varškės;
- 200 g moliūgo;
- saujelės razinų;
- obuolio;
- 2 v.š. cukraus;
- 1 v.š. grietinės;
- 2 kiaušinių;
- 6-8 šaukštai miltų (naudojau kvietinius ir kukuruzų miltus);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- aliejaus kepimui.
Eiga:
Razinas išmirkome karštame vandenyje. Moliūgą sutarkuojame smulkia tarka, o obuolį burokine. Visus produktus sudedame į dubenį ir gerai viską išmaišome. Į keptuvę dedame po šaukštą tešlos ir kepame ant vidutinės/silpnos ugnies , apie 2 minutes iš abiejų pusių, skanaus!
Comments
comments