Reikės:
- 350 g moliūgo;
- 1,5 st.miltų (st.260 ml);
- 2 kiaušinių;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- kelios saujos žemės riešutų;
- aplesino;
- 3 šaukštų aliejaus;
- 1,5 a.š. cinamono;
- žiupsnelio malto imbiero,druskos;
- šiek tiek maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų;
- 200 ml cukraus.
Eiga:
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome. Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius. Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Šaltinis : žurnalas „Virtuvės paslaptys“, 2015, Nr.3
Comments
comments