X
    Categories: DaržovėsKeksai, keksiukai

Moliūgų keksas su riešutais

Čia vienas iš tų aromatingų kepinių, kurio aromatas tiesiog užhipnotizuoja. Puikus skanėstas mėgautis darganotą,lietingą dieną, su puodeliu šiltos arbatos, susisukus į pledą, bežiūrint romantinį filmą. Galvojant apie šį keksą būtent toks vakaro planas susisuka galvoje.  Minkštas, drėgnas, aromatas tiesiog vilioja kovoti dėl paskutinio gabalėlio lekstėje!  Cinamonas, riešutai, apelsinas…mmm!

Reikės:

  • 350 g moliūgo;
  • 1,5 st.miltų (st.260 ml);
  • 2 kiaušinių;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • kelios saujos žemės riešutų;
  • aplesino;
  • 3 šaukštų aliejaus;
  • 1,5 a.š. cinamono;
  • žiupsnelio malto imbiero,druskos;
  • šiek tiek maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų;
  • 200 ml cukraus.

Eiga:

Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome. Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius. Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.

Šaltinis : žurnalas „Virtuvės paslaptys“, 2015, Nr.3

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: