X
    Categories: DesertaiTortai

Popkornų tortas

Man patinka ruduo tik tuomet, kai šviečia saulė, apsniukęs oras, rūkas, ilgėjantys vakarai man kelia alergiją, bet pusnys spalvotų lapų, šviečianti saulutė viską pataiso. Tačiau šiandien saulė kažkur paklydus neisiruošia išlysti, todėl užsimaniau kažko skanaus ir saldaus, nudžiuginti artimuosius. Mano namuose tortui progos nereikia, reikia tik tų, kurie valgytų! 😀 Popkornus valgau labai retai,labai. Proga pasitaiko nebent tada, kuomet einame į kino teatrą, bet ir tai, nesu didelė gerbėja, pilnai galiu apsieiti. Žinau tik tai, kad šis tortas bus gaminamas dar nekartą ir vis su kitokiais priedais! 

Reikės:

  • ~180 g paruoštų popkornų;
  • 120 g sviesto;
  • 400 g Marshmallow;
  • ~200 g saldžių lazdelių;
  • ~150-200 g M&M’s arba kitokių įvairių dražė saldainiukų;
  • 1 mėgstamo šokoladuko.

Eiga:

Į didelį puodą (kad tilptų visi produktai) sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kol šis ištirps. Suberiame zefyriukus, dažnai maišome, kol gausis vientisa masė. Tuomet sudedame popkornus, laužytas saldžias lazdeles, smulkiai supjaustytą šokoladuką ir saldainiukus, viską gerai ir greitai išmaišome. Gautą masę sudedame į kepimo formą. Pačioje pradžioje visa popkornų masė yra labai lipni ir tąsi, todėl torto suspaudimui/suslegimui puikiai tiks kepimo popierius, t.y. ant torto dedame kepimo popieriu ir su ranka spauždiame tortą, kad neliktų tarpelių. Kepimo popieriu nuimame. Laikome šaldyuve apie 3-4 valandas. Skanaus!

šaltinis

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments

    • Smagu girdėti, kad patiko :) tikrai toks nematytas skanėstas,galima nustebinti :) Kai internete pamačiau popkornų torto nuotrauką jau iškart bandžiau įsivaizduoti koks būtų skonis, o skonis tikrai puikus ;))