Reikės:
- 120 g kambario temperatūros sviesto;
- 1/2 puodelio balto cukraus;
- 1/2 puodelio rudo cukraus ( jei neturite, keiskite baltu cukrumi);
- 2 kiaušinių;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 2 a.š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1 v.š. kakavos;
- 2 puodelių miltų;
- 1 stiklinės Nutellos ( arba kitokio šokoladinio kremo) ;
- saujos mėgstamų riešutų.
Eiga:
Sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Į kitą dubenį dedame smulkiai pjaustytą sviestą, rudą ir baltą cukrų, rankų pagalbą „sumaigome“ iki vientisos masės. Dedame kiaušinius, vanilinį cukrų, šokoladinį kremą, bei smulkiai sutrupintus riešutus, viską gerai išplakame. Į gautą masę įmaišome miltus. Sausainių formavimui aš naudojau ledų šaukštą, bet tinka ir paprastas šaukštas. Sausainius dedame į kepimo skardą, jei norite traškesnių, formuokite plonesnius, palikite didelius tarpus, sausainiai kepant plėsis. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 14 minučių. Išėmus palikite 5 minutėm atvėsti. Tik išėmus jie bus labai minkšti, bet vėstant sutvirtėja. Iš produktų kiekio gavosi 14 didelių sausainių, skanaus!
Recepto originalas: http://
Comments
comments
Nerealiai skanūs ir lengvai paruošiami! Ačiū!