Seniai mano namai taip bekvepėjo , be galo džiaugiuosi atradusi šį nuostabaus pyrago receptą! Gaminsiu tikrai dar ne kartą ir ne du, o daugybę! Skonis sužavėjo ne tik mane, bet ir mano šeimą. Taip jau yra, kad jei pyragas susivalgo per dieną, reiškia jis buvo labai vykęs ir pavykęs, o šį kart taip ir buvo , išgaravo ! Nemėgstu labai saldžių kepinių, o šis mano skoniui buvo pats tas!
Reikės:
Varškės kamuoliukai :
- 300 g varškės;
- 2 kiaušinio trynių;
- 50 g cukraus;
- apie 50 g kokoso drožlių ( gaila, neturėjau spalvotų ) ;
- 3 v.š bulvių krakmolo.
Tešla:
- 2 v.š miltų;
- 1,5 v.š bulvių krakmolo;
- 3 v.š, kakavos;
- 4 kiaušiniai;
- 60 g cukraus;
- 50 g šokolado ( neturėjau šokolado , tai pakeičiau šokoladiniu kremu) ;
- žiupsnelis druskos;
- 2 a.š. vanilinio cukraus;
- 1 a.š kepimo miltelių.
Eiga:
Pirmiausia pasigaminame kokosinius varškės rutuliukus. Sumaišome varškę, cukrų, krakmolą, kokoso drožles ir kiaušinio trynius iki vientisos masės. Formuojame vienodo dydžio rutuliukus ir dedame į kepimo skardą. Tešlai atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius suplakame su cukrumi (30 g) ir vaniliniu cukrumi. Dedame tirpintą šokoladą arba šokoladinį kremą. Atskirame inde sumaišome miltus, krakmolą, kakavą, druska ir kepimo miltelius, viską suberiame į trynių masę ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi l a b a i tiršta, neišsigąskite. Iki standžių putų suplakame kiaušinio baltymus su cukrumi ( 30 g ). Per kelis kartus dedame į šokoladinę masę ir viską gerai išmaišome. Tešla suskystėja , pilame ant varškės rutuliukų. Kepame įkaitintoje orkaitėje 175 laipsniu temperatūroje, apie 30-40 minučių, skanaus!
Comments
comments
Mm, kaip gardžiai atrodo. :))