X
    Categories: Sausainiai

Sviestiniai sausainiai

Labai mėgstu gerti arbatą, be abejonės pati skaniausia- žalioji. Tai va toks mano tingus rytas, su arbata, sausainiais ir šiltomis mintimis apie šventes!  Juokinga tik tai, kad mano rytas prasidėjo tokiu laiku, kai kiti jau ruošėsi pietauti…Kalbant apie sausainių tešlą, tai ji buvo puiki-minkšta, smagiai kočiojosi! 

Reikės:

  • 200 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 300 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • kelių lašų migdolų esencijos (nebūtina).

Eiga. Kambario tempetarūtos sviestą ištriname su cukrumi iki gietinės tirštumo. Beriame miltus, įmušame kiaušinį bei įlašiname migdolų esencijos. Išminkome tešlą. Iškočiojame ir išspaudžiame sausainiukus, dedame į skardą, apibarstome cukrumi. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 6-10 minučių. Priklauso nuo sausainiukų storio. Patariu nedaryti labai plonų ir neperkepkite, nes gausis kieti. Atvėsiname ir ragaujame.

šaltinis 

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments

  • Siuos sausainius kepiau jau du kartus. Viskas pavyko, sausainiai minksti ir skanus. Vadovavausi komentarais, dariau storesnius ir kepiau trumpai.

  • Skanūs sausainiai bet daug ne suvalgysi labai saldus kokie kaloringi dėl sviesto ir šitokio kiekio cukraus tai net pagalvoti nenoriu. Rekomenduociau tik mažiau cukraus dėti jeigu nesate dideli smaližiai