X
    Categories: DesertaiPyragai,pyragėliaiSausainiai

„Tinginių namelis“. Tinginys kitaip.

Labai mėgstu tinginį, įvairias jo variacijas. Kai interneto platybėse pamačiau šio namelio nuotrauką, kibau į recepto paiešką, o pasirodo naudojama tinginio masė. Manau, puikiai gautųsi ir su varškės pertepimu, ką aš būtinai išbandysiu. Viskas pavyko puikiai, pradedant namelio “ konstravimu“, užbaigiant skoniu. Skonis pakankamai „sunkus“, bananas pridėjo lengvo gaivaus saldumo, kas labai tiko ir patiko.

Reikės:

  • apie 300 g sausainių „Adugs“*;
  • indelio kondensuoto pieno;
  • 180 g sviesto;
  • 4 šaukštų kakavos;
  • 100 g šokolado;
  • 50 ml pieno;
  •  1,5 banano;
  • puodelio paruoštos juodos kavos.

*šiuos sveriamus sausainius pirkau „Maximoje“, galima rinktis ir įprastinius sausainius, bet šie man labiausiai tiko savo forma/ilgiu, nei  „Gaidelio“ sausainiai.

Eiga:

Išlydome sviestą, supilame kondensuotą pieną , kakavą viską gerai išmaišome. Sausainius sudrėkiname kavoje. Ant maistinės plėvelės sudedame 9 sausainių pagrindą ir aptepame gauta mase. Vėl dedame sausainius ir vėl tepame kremu. Turint 2 „aukštus“ per vidurinę eilę dedame bananą. Toliau sausainius dedame tik iš šonų, „sukonstruojame„dar du aukštus, viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Ir atsargiai, paimdami už maistinės plėvelės kraštų, šonines eiles keliame į viršų , taip kad susidarytų trikampis, švelniai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą, laikome 3-4 valandas,aš laikiau pernakt. Į puodą supilame pieną, dedame šokoladą ir kaitiname ant silpnos ugnies kol ištirps, pilame ant „namelio“ ir palaukiame kol sustings, skanaus!

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: