Reikės:
- apie 300 g sausainių „Adugs“*;
- indelio kondensuoto pieno;
- 180 g sviesto;
- 4 šaukštų kakavos;
- 100 g šokolado;
- 50 ml pieno;
- 1,5 banano;
- puodelio paruoštos juodos kavos.
*šiuos sveriamus sausainius pirkau „Maximoje“, galima rinktis ir įprastinius sausainius, bet šie man labiausiai tiko savo forma/ilgiu, nei „Gaidelio“ sausainiai.
Eiga:
Išlydome sviestą, supilame kondensuotą pieną , kakavą viską gerai išmaišome. Sausainius sudrėkiname kavoje. Ant maistinės plėvelės sudedame 9 sausainių pagrindą ir aptepame gauta mase. Vėl dedame sausainius ir vėl tepame kremu. Turint 2 „aukštus“ per vidurinę eilę dedame bananą. Toliau sausainius dedame tik iš šonų, „sukonstruojame„dar du aukštus, viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Ir atsargiai, paimdami už maistinės plėvelės kraštų, šonines eiles keliame į viršų , taip kad susidarytų trikampis, švelniai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą, laikome 3-4 valandas,aš laikiau pernakt. Į puodą supilame pieną, dedame šokoladą ir kaitiname ant silpnos ugnies kol ištirps, pilame ant „namelio“ ir palaukiame kol sustings, skanaus!
Comments
comments