X
    Categories: Desertai

„Tiramisu“

TOBULAS ! Klasikinis itališkas desertas, kurio skonis džiugina širdis. Lengvas ir palyginus greitas paruošimas, jei ne tas ilgas laukimas…. Tiesą sakant „Tiramisų“ desertą gaminau pirmą kartą, šiek tiek gąsdino tie žali kiaušiniai kreme, bet kas nerizikuoja , tas negeria šampano,p aš mėgstu šampaną ! Žinoma, galima apsieiti ir be kiaušinių, pakeisti juos grietinėle. Nėra padėties, be išeities. O desertą galima gaminti tiek dideliame , tiek mažame inde,skardoje, arba stiklinėse, net ir  hermetiniai indeliai čia gali būti naudingi, ko tik nepadarysi, kad grožis “ pro kraštus“ matytųsi!

Reikės:

  • 500 g kambario temperatūros maskarponės sūrio;
  • 3 kiaušinių;
  • 5 v.š. cukraus;
  • 400 g damų pirštelių;
  • 300 ml juodos stiprios kavos;
  • kakavos;
  • 50 ml brendžio ( arba romo, konjako).

Eiga: Paruošiame kavą, įpilame brendžio, išmaišome. Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius su cukrumi išsukame iki kol pabals, įmaišome į maskarponę. Iki standumo išplakame kiaušinio baltymus, lengvai įmaišome į maskarponės masę. Imame indą, kuriame patalpinsime desertą. Sausainius trumpam įmerkiame į kavą, įkišame ir iškart ištraukiame, jei laikysite ilgiau, visi sausainiai „išplauks“, gausis pliurzytė. į indą dedame sausainių sluoksnį, toliau aptepame kremo sluoksniu, ant jo sieteliu užbarstome kakavos, toliau vėl dedame išmirkytus sausainius, kremą ir vėl apibarstome kakava. Indas buvo nemažas, todėl man gavosi po du sluoksnius.  Jei gaminsite mažesniame, automatiškai jų gausis daugiau, be to, viršutinis sluoksnis turi užsibaigti kremo sluoksniu,apibarstytu kakava.  Dedame į šaldytuvą ir brandiname apie 8-12 valandų,skanaus!

receptas pagal Beatą.

Receptas pagal Beatą.

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: