X
    Categories: SausainiaiVarškė

Varškės sausainiai

Žinote, padariau tikrai nemažą nuodėmę, oj ne, net keletą. Pirmoji tai, kad tik dabar išbandžiau šių sausainių receptą, vis delsiau. O štai ir antroji-gaminau tik iš vienos porcijos. Sausainiai dingo akimirksniu. Originaliame sausainių recepte , nereikia aptepti kiaušinio plakiniu, bet aš tepiau. Sunkiai kibo man tas cukrus…Ir tai pridavė išties malonaus traškumo. O ragavau sausainius tik ką išėmus iš orkaitės-kažkaip nesužavėjo. Tas moteriškas nekantrumas…bet sausainiams atvėsus negalėjom sustoti valgyti!

Reikės:

  • 250 g varškės;
  • 300 g miltų;
  • 200 g minkšto sviesto;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
  • cukraus sumaišyto su cinamonu.
  • 1 kiaušinio aptepti ( nebūtina).

Eiga:

Varškę išsukame su sviestu,suberiame miltus, kepimo miltelius , bei druską. Užminkome vienalytę tešlą.  Suformuojame rutulį, apviniojame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve valandai.Tešlą kočiojame plonai, stiklinės pagalba išspaudžiame apskritimus. Vieną pusę aptepame kiaušinio plakiniu ir apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje.  Tada cukrine puse į vidų, perlenkiam per pusę ir dar per pusę. Kraštelius pamaknojam į cukrų, o kampą truputį suspaudžiam, kad sausainis neišsižiotų. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių, skanaus! Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2014/04/sviestiniai-varskes-sausainiai.html

 

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments

    • Mirgėjo vienu metu Facebooke receptų grupės nuo šių sausainiukų nuotraukų, pagaliau ir aš išbandžiau :))

    • Man rodos Tomui Keleriui, oj kaip seniai aš tą citatą čia užrašius, nuo pačio įkurimo :) Buvo minčių pakeisti, bet vis.. : D

      • Ugne, mano galva sita citata cia labai vietoje ir tinka; as nieko nekeisciau; tik manau butu korektiska kur nors kamputyje imesti "Thomas Keller"; ane??

  • Sveika, norėjau paklausti, kokią varškę naudojai ir kokio riebumo?:) Turiu, liesos varškės iš tų kvadratinių pakelių, bet galvoju ar ji nebus per skysta? Galbūt reiktų naudoti tą kuri gumuliukais yra ne tokia šlapia jinai?

    • Labas, naudojau kaimiška naminę varškę, tai net nežinau, kiek ten buvo riebumo ir esu bandžiuis iš kvadratinių pakelių 9% riebumo-pavyko :). Šiaip, įvairiuose forumuose esu skaičiusi, kad gamino ir su liesa ir visai neblogai gavosi , aš nebandžiau, tai nieko negaliu pasakyti, kokia konsistencija gaunasi ir ar gaunasi darant iš liesos :))