Šis tortas jau ilgą laiką laukė savo eilės, vis nerasdavau progos šiai saldumo bombai. Tėčio diena- puiki proga, ypač kai jis dievina zefyrus ir saldumą. Kalbant apie mane, zefyrai nėra tas desertas, kuriuos labai mėgčiau, tiesiog man jie pernelyg nepadoriai saldūs. Bet visgi smalsumas ir noras nudžiuginti tėtį privertė mane paraitoti rankoves ir makaluoti zefyrų tortą. Kas mėgstą saldumą-mėgs ir šį tortą,asmeniškai man per saldu, bet visgi skanu. Gabalėlio pilnai pakanka nuraminti demonus,kurie vis prašo saldumo dozės. 😀
- 300 g sausainių;
- 70 g sviesto;
- 60 g cukraus.
Kremui:
- 400 g zefyrų;
- 500 ml riebios grietinėlės;
- žiūpsnelįo citrinos rūgšties;
- keletą saujų vyšnių ( arba kitokių Jūsų mėgstamų uogų).
- 15 g želatinos.
Eiga:
Pagrindas. Sausainius sulaužome, susmulkiname kuo labiau, į pagalbą pasitelkiame bulvių grūstuvę. Sumaišome su ištirpintu sviestu ir cukrumi. Gautą masę išklojame torto formos dugną ir gerai suspaudžiame, vėl gi, puikiai pagelbės bulvių grūstuvė ar kažkas panašaus. Dedame į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių , apie 15-20 minučių.
Kremas. Į nedidelį dubenį suberiame želatiną ir 50 ml grietinėlės, šiek tiek palaukiame kol išbrinks. Prieš pilant į kremo masę išbrinkintą želatiną dedame į mikrobangų krosnelę ir ištirpiname (aš tirpinu ant 700 laipsnių temperatūros , 20 sekundžių, tirpinti galima ir garų vonelėje). Kuo smulkiau supjaustome zefyrus, užpilame grietinėle ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Po to kaitiname ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol ištirps zefyrai. Ištirpus zefyrams supilame želatiną , gerai išmaišome ir palaukiame kol atvės. Vyšnias dedame ant sausainių pagrindo, užpilame zefyrų-grietinėles mase. Dedame į šaldytuvą, geriausia laikyti per naktį. Skanaus!
Comments
comments