Nežinau kodėl, bet būtent ruduo, man asocijuojasi su pyragais , o ypač su obuolių. Kai gatvės pasipuošia margaspalviais lapais, už lango niūru, namuose šilta ir jauku, o iš orkaitės smelkiasi gardus kvapas! Pasidalinsiu savo mėgstamiausio pyrago receptu. Originalus pyrago pavadinimas “ Svetajevskij“. Labai daug kartų šį pyragą kepiau ir dar daugybę kartu kepsiu. Seniau visada į pyragą dėdavau obuolius, tačiau kartą namuose teturėjau kelis obuolius ir nemažai persikų, todėl dėjau abu šiuos vaisius, ir skonis tikrai nustebino, žinoma, į gerąją pusę. O jau kitą kartą įsidrąsinau ir dėjau tik persikus/nektarinus ir rezultatas tikrai džiugino. Štai kaip obuolių pyragas virto persikų pyragu! O kaip obuolių pyragas, tai jis yra tikrai netradicinis ir siūlau visiems išbandyti!
26cm skersmens tortinei
Reikės:
Tešlai
- 150 g sviesto;
- 2 st. miltų ( stiklinė 250 ml);
- 0,5 st. grietinės;
- 1 v.š kepimo miltelių;
Įdarui:
- 6 persikai;
- 2 kiaušiniai;
- 1 st, cukraus;
- 1 st. grietinės;
- 2 pilni v.š miltų;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Eiga:
Ištirpiname ir atvėsiname sviestą, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilame grietinę ir gerai išminkome. Tešla gaunasi labai „smagi“, minkšta ir nelimpa prie rankų. Kepimo skardos pagrindą ir jos šonus apdedame tešla. Kremui skirtus produktus išmaišome. Ant suformuotos tešlos dedame persikus ir pilame kremą, tuomet vėl dedame persikus ir kremą, ir sluoksniuojame tol, kol lieka kremo. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 40 minučių. Reikia stebėti, kaip pyragas atrodo, gali kepti ir ilgiau. Iškepus pyragą , palikite atvėsti.
Nuotrauka, kai gaminau su persikais ir obuoliais 🙂
Comments
comments
hmm.. o kaip krema daryt? tiesiog sumaisyti produktus? ar reikia baltymus kazkaip atskirai nuo tryniu?