Ieškant naujų skonių atradau avinžirnius! Iki šiol nesu jų ragavusi, nors pakelis šio gėrio jau ilgai tūnojo spintelės kampe. Kaip sakoma, viskam ateina savas laikas, atėjo laikas ir avinžirniams ! 😀 Labai mėgstu įvairius kotletus iš grikių, avižinių dribsnių, bet iš avinžirnių jie „konstarvosi“ patogiausiai, o ir iširo tik keli. Minusas tik tas, kad teks šiek tiek palaukti, norint pagaminti šiuos kotletus, reikia pasiruošti iš anksto. Avinžirniai yra naudingi mūsų organizmui, juose gausu mineralų, B grupės, P, A, E, C vitaminų, nepakeičiamų aminorūgščių, ląstelienos.
Reikės:
- 250 g avinžirnių;
- 2 kiaušinių;
- 3 morkų;
- 2 svogūnų ( mėlyno ir paprasto) ;
- prieskoninių žolelių.
Avinžirnius brinkiname 12-24 valandas , kelis kart pakeisdami vandenį. Daug kur skaičiau, kad avinžirnius reikia virti apie 2 valandas, man tiek neprireikė, užteko valandos, verdame ant vidutinės ugnies. Smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas, viską sumaišome ir troškiname. Išvirtus avinžirnius susmulkiname maisto smulkintuvu ( blenderiu) , jei neturite sutrinkite su bulvių košei skirtu trintuvu. Į gautą masę sudedame troškintas daržoves, įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Kotletus formuojame rankų pagalba. Kepame įkaitintoje keptuvėje. Jei norite sveikiau ir be riebalų, galima kepti ir orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, arba kol gražiai apskrus. Skanaus!
Comments
comments
View Comments