Sveiki! Šiandien noriu pasidalinti „beveik“ sveikuoliškų sausainių receptu, kuriame yra vienas labai įdomus ingredientas-konservuoti avinžirniai! Kodėl sakau „beveik“ sveikuoliški? Nes įdėjau pieniško šokolado gabaliukų…bet galima dėti ir juodą! Retai kur naudoju avinžirnius, tiesiog pripratimo prie jų nėra. Nors labai skanu įdėti į kokius troškinius, mišraines arba kotlečiukus. Aišku, panaudoti galima visur kur.
Reikės:
- skardinės konservuotų avinžirnių;
- 165 g riešutų sviesto;
- 80 g medaus;
- 90 g šokolado gabaliukų;
- 1/2 stiklinės avižinių miltų ( galima jų visai nedėti);
- 1 a.š. citrinų skonio esencijos;
- 1 a.š. kepimo miltelių.
Eiga:
Blenderiu sutriname avinžirnius. Visus produktus sumaišome. Tešla lipnoka, todėl sausainius formuojame drėgnomis rankomis. Orkaitę įkaitiname 180 laipsnių, kepame apie 10-15 minučių, skanaus!
Comments
comments
Super skanūs! Jau gaminu kelis kartus !