Avinžirnių sausainiai

Avinžirnių sausainiai

Sveiki! Šiandien noriu pasidalinti „beveik“ sveikuoliškų sausainių receptu, kuriame yra vienas labai įdomus ingredientas-konservuoti avinžirniai!  Kodėl sakau „beveik“ sveikuoliški? Nes įdėjau pieniško šokolado gabaliukų…bet galima dėti ir juodą! Retai kur naudoju avinžirnius, tiesiog pripratimo prie jų nėra. Nors labai skanu įdėti į kokius troškinius, mišraines arba kotlečiukus. Aišku, panaudoti galima visur kur.

Reikės:

  • skardinės konservuotų avinžirnių;
  • 165 g riešutų sviesto;
  • 80 g medaus;
  • 90 g šokolado gabaliukų;
  • 1/2 stiklinės avižinių miltų ( galima jų visai nedėti);
  • 1 a.š. citrinų skonio esencijos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.

Eiga:

Blenderiu sutriname avinžirnius. Visus produktus sumaišome.  Tešla lipnoka, todėl sausainius formuojame drėgnomis rankomis. Orkaitę įkaitiname 180 laipsnių, kepame apie 10-15 minučių, skanaus!


Šaltinis 

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.