Reikės:
- ~300 g cukinijos;
- 1 didelio svogūno;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 1 raudonos paprikos;
- kelios saujos smulkintų špinatų;
- 2 kiaušinių;
- 2 v.š. natūralaus jogurto arba grietinės;
- miltų;
- prieskonių.
Eiga:
Sutarkuojame cukiniją. Keptuvėje šiek tiek patroškiname smulkiai pjaustytą svogūną, paprikas, tarkuotas morkas. Į dubenį sudedame suminkštėjusias troškintas daržoves, cukiniją, bei likusius produktus. Miltų dedu maždaug apie 5 v.š, kartais reikia daugiau, kartais mažiau. Viską gerai išmaišome, tešla turi gautis tiršta. Kepame apie kelias minutes, iš abiejų pusių,žinoma, galima kepti ir orkaitėje. Kad nebūtų netikėtumų kepant keptuvėje, pabandykite įdėti vieną blynelį ir žiūrėkite ar gerai, gražiai verčiasi, jei trūkinėja, tuomet įdėkite dar miltų. Kažkaip man visada „pirmas blynas“ nekoks, dažnai per mažai miltų įdedu. 😀
Comments
comments