Daržovių blyneliai

Daržovių blyneliai

Kartais pietums nesinori jokios mėsos, o kažko lengvo-visom prasmėm. Ilgai planavau ir svajojau apie daržovių blynelius, apie bet kokius, bet būtinai daržovių. Žinot kaip būna, kuo labiau nori, tuo ilgiau negauni. Haha, mano virtuvėje kažkaip taip nutinka. Lyg ir prisiruošiu jau, tai žiūrėk vieno ar kito produkto nėra, ar dar bala žino kas. Tiesiog…kai lemta, tai jau lemta.  😀 

Reikės:

  • ~300 g cukinijos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 1 raudonos paprikos;
  • kelios saujos smulkintų špinatų;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 v.š. natūralaus jogurto arba grietinės;
  • miltų;
  • prieskonių. 

Eiga:

Sutarkuojame cukiniją. Keptuvėje šiek tiek patroškiname smulkiai pjaustytą svogūną, paprikas, tarkuotas morkas. Į dubenį sudedame suminkštėjusias troškintas daržoves, cukiniją, bei likusius produktus. Miltų dedu maždaug apie 5 v.š, kartais reikia daugiau, kartais mažiau. Viską gerai išmaišome, tešla turi gautis tiršta. Kepame apie kelias minutes, iš abiejų pusių,žinoma, galima kepti ir orkaitėje. Kad nebūtų netikėtumų kepant keptuvėje, pabandykite įdėti vieną blynelį ir žiūrėkite ar gerai, gražiai verčiasi, jei trūkinėja, tuomet įdėkite dar miltų. Kažkaip man visada „pirmas blynas“ nekoks, dažnai per mažai miltų įdedu. 😀

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.