X
    Categories: FaršasPietūsVištiena

Faršo kukuliai vyno padaže

Labai puikus patiekalas pietums. Radau „Ji“ žurnale. Tikras malonumas su puria bulvių koše! Ragavau padažo, kol dar buvau neįpylus vyno, skanu. Turit pasirinkimo laisvę dėl vyno naudojimo šiame patiekale. Na, o aš ir pavalgiau ir išgėriau! 😀

Padažui reikės:

  • 300 g pievagrybių;
  • 680 g pomidorų savose sultyse;
  • 120 ml raudonojo vyno;
  • 120 ml grietinės’
  • 1 svogūno;
  • gabalėlio sviesto kepimui;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 2 v.š. rudojo cukraus;
  • prieskonių (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas…).
  • 120 g mocarelos.

Kukuliams:

  • 500 g vištienos faršo;
  • 250 g maltos karšto rūkymo dešros;
  • 120 ml džiūvėsėlių;
  • 1 svogūno;
  • 120 ml tarkuoto kietojo sūrio;
  • didelio kiaušinio;
  • pagal skonį prieskonių.

Eiga. Padažas. Gilioje keptuvėje, svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 3-4 minutes. Sudedame traiškytus česnakus ir dar minutę pakepame. Sudedame šakute sutrintus pomidorus, beriame cukrų bei grietinę išmaišome, jei reikia dar dedame prieskonių. Ugnį sumažiname iki minimumo ir paliekame troškintis. Kukulaičiai. Į dubenį sudedame visus produktus, skirtus kukuliams, gerai viską išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame apvalius kukulius ir apkepame keptuvėje. Apskrudusius sudedame į padažą, supilame vyną ir išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname 5 minutes. Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūra. Kukulius ir padažą sudedame į kepimo skardą ispaudžiame spjaustytą mocarelos sūrį ir 15 minučių dedame į orkaitę. Pabaigai galima apibarstyti sūriu. Skanaus

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: