Tešlai reikės:
- 2 st. miltų (man prireikė daugiau);
- 50 g sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 0,5 st. cukraus;
- 4 v.š. grietinės;
- 2 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui:
- 250 g varškės;
- 1 v.š. cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1 v.š. miltų;
- vanilinio cukraus;
- 1 a,š. migdolų esencijos (nebūtina).
Eiga: Dubenyje sutarkuojame šaltą sviestą , sudedame visus tešlos ingredientus. Užminkome tešlą. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ar į maišelį ir dedame valandai į šaldytuvą. Visus įdarui skirtus produktus sumaišome. Išimta tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo ( beje, tešla buvo labai lipni, tad dar dėjau miltų į tešlą, kol nebeliko lipnumo ). Stikline arba kokiu nedideliu dubeniuku formuojame apskritimus, išpjauname. Dedame įdaro ir perlenkiame pusiau, užspaudžiame kraštus (naudojau šakutę). Grietiniečius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepame 180 laipsnių orkaitėje, iki kol gražiai paruduos (kepiau apie 20-25 min ) , skanaus!
Comments
comments