Grietiniečiai

Grietiniečiai

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų 🙂 Be to ,dariau didesnius, man tokie skanesni 😉 Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau-rašau ir valgau. Skanaus man! 

Tešlai reikės:

  • 2 st. miltų (man prireikė daugiau);
  • 50 g sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 0,5 st. cukraus;
  • 4 v.š. grietinės;
  • 2 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:

  • 250 g varškės;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 v.š. miltų;
  • vanilinio cukraus;
  • 1 a,š. migdolų esencijos (nebūtina).

Eiga: Dubenyje sutarkuojame šaltą sviestą , sudedame visus tešlos ingredientus. Užminkome tešlą. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ar į maišelį ir dedame valandai į šaldytuvą. Visus įdarui skirtus produktus sumaišome. Išimta tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo ( beje, tešla buvo labai lipni, tad dar dėjau miltų į tešlą, kol nebeliko lipnumo ). Stikline arba kokiu nedideliu dubeniuku formuojame apskritimus, išpjauname. Dedame įdaro ir perlenkiame pusiau, užspaudžiame kraštus (naudojau šakutę). Grietiniečius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepame 180 laipsnių orkaitėje, iki kol gražiai paruduos (kepiau apie 20-25 min ) , skanaus! 

 šaltinis

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.