X
    Categories: Blynai,blyneliai, vafliai

Kakaviniai varškės blynai su obuoliais

Užderėjo mano savaitgalis blynais, ryte pasukų, pietums-kakaviniai varškės su obuoliais. Kvepia mano sekmadienis! Pagavau šiandien azartą blynų gaminimui, sunku nupasakoti šių blynų skonį ir malonumą, kuris kyla bevalgant. Išgyriau pasukų blynus, bet šie yra kažkas TOKIO. Labai purūs, minkšti ir lengvi, bekramtant atrodo burnoje tiesiog ims ir ištirps. Galbūt reiktų sukurti tradiciją ir sekmadieniais užleisti vietą blynams?  🙂 

~17 blynų reikės:

  • 180 g varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 4 v.š, rudo cukraus;
  • 2 a.š. kakavos;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 4 v.š. kupinų miltų;
  • 3 v,š, grietinės;
  • 3 nedideli obuoliai.

Eiga:

Išplakame kiaušinius ir rudajį cukrų. Dedame varškę ir grietinę,aliejų , gerai išmaišome/ištriname šakutes pagalba iki vientisumo,kad būtų kuo mažiau gumulėlių. Dedame persijotus ,miltus, kakava bei kepimo miltelių mišinį ir viską gerai išmaišome. Burokine tarka sutarkuojame obuolius ,įmaišome į blynų masę. Kepame įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies , su keliais lašais aliejaus. Be to, jei iškarto nevalgysite blynų nepalikite atvėsti sudėtų vienas ant kito, nes taip jie greičiau sukris, geriau tiesiog išdėliokite lėkštėje,skanaus!

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments

  • Blynai savaitgaliais tikrai gerai. Aplamai blynai gerai. Bet tokių nei gaminau, nei ragavau. Kakava, varškė ir obuoliai? Nu žiauriai įdomu! Reikės pabandyt :)

    • Taip jau gavosi, kad norėjau kokių nors blynų su varške, arba obuoliais ir sukosi mintis, o gal kakaviniai blynai? Neapsisprendusi kokių norių viską suplakiau į vieną:)) Ir išties, gavosi puikūs blynai :)