Reikės:
- 340 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 250 ml vandens;
- 350 g cukraus;
- 110 g grietinėsl
- 2 kiaušinių;
- žiūpsnelio druskos;
- 40 g geros kokybės kakavos;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių arba sodos;
- keletos saujų vyšnių (nebūtina);
- cukraus pudros apibarstymui.
Eiga :
Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius (sodą) bei cukrų, išmaišome. Į nedidelį puodą sudedame sviestą, vandenį, kakavos miltelius, druską, kaitiname ant nedidelės ugnies, kol nebeliks gumulėlių, masė taps vientisa. Gautą masę palaipsniui nuolat maišydami pilame į miltus. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius ir viską gerai išmišome. Ir galų gale sudedame grietinę bei vyšnias ir dar kartą viską išmaišome. Imame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi, arba itšepame aliejumi, supilame kekso masę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių. Įšėmus keksą paliekame pilnai atvėsti. Apibarstome cukraus pudrą ir ragaujame, skanaus!
Comments
comments