Kakavinis keksas

Kakavinis keksas

Esu savotiška keksų manjakė. Tikrai. O dar pagalvojus, kiek keksų laukia savo eilės būti pagamintais ir išragautais, net atsidūstu. Eilė vis didėja ir didėja.  Iškepu keksą ir jau žiū vėl kelis nusižiūriu. Dažnai iškyla nemenka problema, kurį gi šiandien kepti, dilemų dilema, panašiai kaip ką šiandien aspirengti??!! 😀  Jei ne tos nuodemingos kalorijos keksus kepčiau kiekvieną dieną, bet bet…:D Na, o šį kartą išbandžiau kakavinį keksą, kuris tikrai pradžiugino savo skoniu, tirpte ištirpo.  Šaldiklyje turėjau keletą trejetą  saujų vyšnių, susigundžiau ir įdėjau, tiko ir pritiko jos čia labai !

Reikės:

  • 340 g miltų;
  • 200 g sviesto;
  • 250 ml vandens;
  • 350 g cukraus;
  • 110 g grietinėsl
  • 2 kiaušinių;
  • žiūpsnelio druskos;
  • 40 g geros kokybės kakavos;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių arba sodos;
  • keletos saujų vyšnių (nebūtina);
  • cukraus pudros apibarstymui.

Eiga :

                   Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius (sodą) bei cukrų, išmaišome. Į nedidelį puodą sudedame sviestą, vandenį, kakavos miltelius, druską, kaitiname ant nedidelės ugnies, kol nebeliks gumulėlių, masė taps vientisa. Gautą masę palaipsniui nuolat maišydami pilame į miltus. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius ir viską gerai išmišome. Ir galų gale sudedame grietinę bei vyšnias ir dar kartą viską išmaišome. Imame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi, arba itšepame aliejumi, supilame kekso masę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių. Įšėmus keksą paliekame pilnai atvėsti. Apibarstome cukraus pudrą ir ragaujame, skanaus!

Šaltinis  https://skaniosmintys.wordpress.com/2013/10/27/dregnas-sokoladinis-keksas-paprasciau-ir-but-negali/

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.