X
    Categories: Pietūs

Kiaulienos nugarinės krepšeliai

Panašius krepšelius mačiau „Maximos“ parduotuvėje ir iškarto kilo mintis kažką panašaus sumeistrauti. Tikslių produktų proporcijų nerašiau, viską dariau iš akies. Šiek tiek įdaro liko, tai puikiai „suėjo“ kaip garnyras.  

Reikės:

  • kiaulienos nugarinės;
  • virtų ryžių;
  • morkų;
  • svogūno;
  • paprikos;
  • prieskonių
  • medinių dantų krapštukų.

Eiga:

Supjaustome kiaulienos nugarinę, plonai išmušame, įtriname prieskoniais. Įdarui išverdame ryžius. Supjaustome morkas, paprikas bei svogūnus ir troškiname, kol daržovės suminkštės. Daržoves sumaišome su ryžiais, beriame prieskonius. Įdarą dedame mėsos viduryje,keliame kraštus ir juos  subadome dantų krapštukais. Taip kartojame su kiekvienu mėsos gabaliuku. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, skanaus.

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: