X
    Categories: Apkepai ir užkepėlėsPietūs

Koldūnų užkepėlė

Arba tinginių pietūs! Paprastas , bet labai skanus patiekalas, kuris neužims daug laiko. Be to, pasitelkus fantaziją galima lengvai pratuštinti šaldytuvo likučius:))

Reikės:

  • 500 g koldūnų su mėsa;
  • 1 didelio  svogūno;
  • ~120 g fermentinio sūrio;
  • 3-4 v.š. grietinės;
  • 3-4 v.š. pomidorų padažo;
  • gabalėlio daktariškos dešros;
  • 1 v.š. miltų;
  • puodelio vandens.
  • mėgstamų prieskonių (naudojau persiladą, mairūną, baziliką ir raudonėlius);
  • 3-4 česnako skiltelių;
  • krapų.

Eiga:

Išverdame koldūnus, sudedame į skardą,apibarstome prieskoniais. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname. Ant koldūnų dedame keptus svogūnus, tarkuotą daktarišką dešrą. Į nedidelį dubenį sudedame grietinę , pomidorų padažą,krapus, įspaudžiame česnako, įtarkuojame 60 g sūrio,beriame prieskonius,viską gerai išmaišome. Puodelyje su vandeniu išmaišome miltus ir supilame į padažą, viską gerai išmaišome. Apipilame koldūnus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Baigiantis kepimo laikui apibarstome likusiu tarkuotu sūriu ir dar kelias minutes dedame į orkaitę. skanaus :))

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: