X
    Categories: Pyragai,pyragėliai

Kreminis kakavinis pyragas (Magic cake)

   Viena tešla, o sluoksniai trys-magija magija magija! Viršutinis primenantis biskvitą, antras ir trečias-kreminiai. Trečiasis lyginant su antru šiek tiek kietesnis. Gaminimo procesas pareikalavo kantrybės, nustebino labai skysta tešla, bet ji tokia ir turi būti, tad jei gaminsite, nenustebkite! Be to, baigus kepti, pajudinus skardą viskas “ liūliavo“, išskyrus viršutinį sluoksnį, supanikavau, pirmoji mintis, kad tikrai kažkur kažką negerai padariau. Pyragą palikau atvėsti orkaitėje, toliau jis keliavo nakčiai į šaldytuvą, na ir mano begaliniam džiaugsmui viskas sustingo, be to, kuo ilgiau laikiau šaldytuve, tuo labiau išryškėjo trys sluoksniai, nors akimi matomi tik du. Ar gaminsiu dar kartą? Tikrai taip! Tik kitą kartą bandysiu vanilinį variantą, nekantrauju! Įdomus, nekasdieninis skonis!

Reikės:

  • 100 g tirpinto sviesto;
  • 120 g miltų;
  • 40 g kakavos miltelių;
  • 3 v.š.paruoštos  stiprios kavos;
  • 600 ml pieno;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 a.š. acto;
  • 200 g cukraus pudros.

Eiga:

    Pieną pašildome iki kambario temperatūros,paruošiame kavą ir atidedame į šoną. Sumaišome miltus ir kakavą. Kiaušinių baltymus suplakame iki standžių pūtų, baigiant plakti supilame actą ir išmaišome. Kitame inde iki vientisos masės suplakame kiaušinio trynius ir cukraus pudrą, supilame kavą ir tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Į gautą masę beriame kakavos/miltų mišinį ir išsukame panaudodami mikserį. Pamažu maišome ir pilame pieną ,sumaišome iki vientisos masės. Įmaišome kiaušinio baltymus, tai darome per tris kartus. Dedame trečdalį baltymų ,lengvai išmaišome, ir vėl trečdalį baltymų…Gautą masę pilame į kepimo formą (kepiau stiklinėje, padengta kepimo popieriumi). Pyragą kepame 160 laipsnių temperatūroje, 60 minučių. Paliekame atvėsti orkaitėje. Atvėsus dedame į šaldytuvą (laikiau pernakt). Kaip ir minėjau, iškepęs pyragas „liūliavo“, bet atvėsus puikiai sustingo-katastrofos išvengta!

šaltinis

Comments

comments

Ugnė Štarolytė:

View Comments

  • Labai uzsimaniau isbandyti! Tik iskilo klausimas kokiame kiekyje vandens virti kava? Ir reikia pavirti ar pakaks uzplikyti?

    • Užplikyti:) o vandens tai nedidelį puodelį, kad kava gautusi stipri :) Sekmės gaminant:)