- 500 ml pieno;
- 25 g šviežių mielių arba 9 g sausų;
- 600 g miltų;
- apie 800 g dešrelių;
- 2 v.š. aliejaus;
- 2 v.š. cukraus;
- 1,5 a.š. druskos;
- kiaušinio aptepimui;
- sezamo sėklų pabarstymui.
Eiga:
Mieles ištriname su 1 v.š. cukrumi, pilame stiklinę šilto pieno , išmaišome ir šiltoje vietoje paliekame apie 15 minučių. Į dubenį supilame likusį šiltą pieną, beriame cukrų, druską,pilame aliejų, mielių mišinį, beriame persijotus miltus. Tešlą minkome apie 10 minučių.Uždengtą tešlą laikyti šiltoje vietoje , kol tešla padvigubės ( apie valandą). Padvigubėjus tešlai . Stalviršį apibarstome miltais ir minkome, raitome bandeles, man tešla dar šiek tiek lipo prie rankų, papildomai įdėjau 3 v.š. miltų ir problemos kaip nebūtą.Išraitytas bandeles dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir paliekame 15 minučių pastovėti. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.
http://www.virtuveskerteles.lt/bandeles-su-desrelemis/
Comments
comments
Ačiū už kiekvieną dieną po naują įrašą :)