X
    Categories: Pyragai,pyragėliai

Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

Laikas negailėstingai lekia, darbų milijonas, laiko vis stinga, padarius vieną darbą, jo vietoje atsiranda kitas, dvigubai didesnis. Taip ir nepajunti, kad įpusėjo ruduo, už lango šmežuoja spalvingi lapai.  Nepajutau ir aš. Iki dabar. Obuolių pyragas privertė mane sustoti,apsidairyti ir valandėliai vienai kitai atsipūsti ir apie nieką negalvoti. Maistas stiprus dalykas,haha. Pastaraisiais metais rudėnį pasitikdavau palepindama savo artimuosius obuolių pyragu, šiemet rudeniui duris atidariau tik šiandien. Kalbant apie pyragą, tai jis man yra TOBULAS. Tikrai. Net nebaisu vartoti šį stiprų žodį. Valgai ir jauti tokį švelnumą, tokį lengvumą, dar šiek tiek ir kojas pakirstų!  Keptas ne vieną ir ne du kartus, o visas dešimtis, pats mylimiausias ir skaniausias obuolių pyragas. 

Reikės:

Tešlai

  • 150 g sviesto;
  • 2 st. miltų ( stiklinė 250 ml);
  • 0,5 st. grietinės;
  • 1 v.š kepimo miltelių;

Įdarui:

  • 1,200 kg obuolių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 st.cukraus;
  • 1 st. grietinės;
  • 2 pilnų v.š miltų;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus, 1 a.š. migdolų kvapų .

Eiga:

Ištirpiname ir atvėsiname sviestą, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilame grietinę ir gerai išminkome. Tešla gaunasi labai „smagi“, minkšta ir nelimpa prie rankų. Kepimo skardos pagrindą ir jos šonus (2 cm į viršų) apdedame tešla. Kremui skirtus produktus išmaišome.  Ant suformuotos tešlos dedame plonai pjaustytus obuolius ir pilame kremą, tuomet vėl dedame obuolius ir kremą, vėl obuoliai ir kremas. Vieną ar du obuolius smulkiai supjaustome ir apibarstome viršų. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 40-15 minutes. Iškepus pyragą , palikite atvėsti, kad kremas susigulėtų.

šaltinis

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: