X
    Categories: Blynai,blyneliai, vafliai

Pasukų blynai

Labas rytas, šiandien mano stalą puošia nuostabūs pasukų blynai! Nors labai mėgstu blynus,valgau retai, kadangi šiandien turiu laisvą rytą ,tad ir pašokti virtuvėje prie blynų gaminimo vienas malonumas! Blynai gaunasi išties puikūs! Purūs ir minkšti, net kilo mintis, kad valgau debesėlius… 😀 Gaminant panašaus tipo blynus, kai aliejaus reikia minimaliai arba iš vis jo nereikia, esu patyrus kelias nesėkmes,arba man jie prisvildavo, arba gerai neiškepdavo arba dar kas nors. Blynai įgavo gražią spalvą, lengvai apsivertė, viskas puikiai iškepė!

2 porcijoms ( 12 blynelių) reikės: 

  • 1 stiklinės (240 ml)  pasukų;
  • 1,5 st. miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • žiūpsnelio druskos;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 3 v.š. aliejaus.
  • Eiga:

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų , druską gerai išplakame, beriame miltus, pasukas, aliejų, bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome. Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies ( kepiau ant pačios silpniausios). Kepkite kelias minutes, iš abiejų pusių. Aliejaus pilkite labai nedaug, , ir su popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę, jei blynai visgi ims svilti, įpilkite daugiau aliejaus. Skanaus! Be to, jei mėgstate saldžiai siūlau cukraus kiekį padidinti 🙂

Šaltinis

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: