2 porcijoms ( 12 blynelių) reikės:
- 1 stiklinės (240 ml) pasukų;
- 1,5 st. miltų;
- 2 kiaušinių;
- žiūpsnelio druskos;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 1 v.š. cukraus;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių;
- 3 v.š. aliejaus.
Eiga:
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų , druską gerai išplakame, beriame miltus, pasukas, aliejų, bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome. Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies ( kepiau ant pačios silpniausios). Kepkite kelias minutes, iš abiejų pusių. Aliejaus pilkite labai nedaug, , ir su popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę, jei blynai visgi ims svilti, įpilkite daugiau aliejaus. Skanaus! Be to, jei mėgstate saldžiai siūlau cukraus kiekį padidinti 🙂
Comments
comments