Pavadinimas šio patiekalo yra „Piemenėlių blynai“, nors tiesą sakant skonis ir vaizdas man labiau priminė „čeburkblynį“ , nei blynus. Pabandžiau, paragavau-nenusivyliau, tik tešla buvo labai jau neklusni, tikriausiai padauginau miltų. Skanūs ir šilti ir šalti. Patiekti galima su salotomis, ar mėgstamu padažu. Tinka ir užkandžiui ir pietums, nes šie „čeburkblyniai“ yra iš ties labai sotūs.
Reikės:
Tešlai
- apie pusė kg miltų;
- 200 ml pieno;
- druskos.
Įdaras
Na , o jau ką dėti į įdarą tai priklauso nuo Jūsų fantazijos, mano pasirinkti produktai:
- kiaulienos faršas;
- svogūnai;
- morkos;
- paprikos.
Eiga:
Tešlos gaminimui visus produktus sudedame į dubenį ir gerai išminkome tešlą. Įdarui smulkiai supjaustome svogūnus, paprikas, sutarkuojame morkas ir viską sumaišome su faršu, įberiame norimų prieskonių. Kočiojame tešlą ir lėkštės pagalbą formuojame apskritimus, įpjauname taip, kaip matote nuotraukoje. Jei baiminatės dėl to, kad mėsa gali neiškepti, galite šiek tiek pakepinti keptuvėje, (asmeniškai aš papildomai nekepinau ir man viskas puikiai iškepė). Blyną apdedame įdaru ir sulankstome, pradedame nuo likusios įdaru nepadengtos dalies. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje,negailėdami aliejaus, ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Kepant stebėkite blynus, prieš išimdami visus iš keptuvės , patikrinkite ar iškepė, vieną blyną prapjaudami. Skanaus!
Comments
comments