Reikės:
- 100 g minkšto , kambario temperatūros sviesto;
- 80 g cukraus;
- 200 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 kiaušinio;
- 1 a.š. vanilinio cukraus.;
- mėgstamostirštos uogienės (naudojau gervuogių/aviečių).
Eiga:
Dubenyje išsukame sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišome kiaušinius, išplakame iki vientisos masės (mikseris į pagalbą). Įsijojame miltus maišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol tešla sulips į gumulą. Miltuotais delnais formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į popieriumi ištiestą kepimo skardą, piršto pagalba įspaudžiame skylutes, į jas dedame uogienę (maždaug puse šaukštelio, geriausia tiršta uogienė). Slardą su sausainiais dedame į šaldytuvą ir paliekame 10 minučių. Recepto autorė rašė, kad išeina apie 30 sausainukų, man gavosi 37. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių. Man pilnai užteko 15 minučių.
šaltinis: „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“
Comments
comments