Sausainiai su uogienės lašeliais

Sausainiai su uogienės lašeliais

Labai paprasti, bet labai skanūs sausainiukai! Viens, du trys ir opaaa, jau smaližiaujam! Maximos parduotuvėje su nuolaidą įsigyjau receptų knygą „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“, o kad nedulkėtų lentynoje, iškart pasiraitojau rankoves ir prasidėjo mano šokiai pokiai virtuvėje, prisijungsit?

Reikės:

  • 100 g minkšto , kambario temperatūros sviesto;
  • 80 g cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.;
  • mėgstamostirštos  uogienės (naudojau gervuogių/aviečių).

Eiga:

Dubenyje išsukame sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišome kiaušinius, išplakame iki vientisos masės (mikseris į pagalbą). Įsijojame miltus maišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol tešla sulips į gumulą. Miltuotais delnais formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į popieriumi ištiestą kepimo skardą, piršto pagalba įspaudžiame skylutes, į jas dedame uogienę (maždaug puse šaukštelio, geriausia tiršta uogienė). Slardą su sausainiais dedame į šaldytuvą ir paliekame 10 minučių. Recepto autorė rašė, kad išeina apie 30 sausainukų, man gavosi 37. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių. Man pilnai užteko 15 minučių.

šaltinis: „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.