Nežinau kaip Jūs, bet aš sunkiai prisimenu kada valgiau „normalius“,paprastus kotletus. Atėjo mada į mano virtuvę vis kažką į juos įmaišyti ar paruošti kokį nors įdarą, o ir šiek tiek šaldytuvas prasivalo. Šį kartą sveikuoliškas variantas-kepta orkaitėje, kotletai pagardinti avižų sėlenomis, daržovėmis, špinatais. Na išbandykite ir suprasite, kad tikrai gardu !
12 kotletų reikės:
- 450 g vištienos faršo;
- 4 šaukštų avižų sėlenų;
- 1 kupino šaukšto natūralaus jogurto;
- 1 kiaušinio;
- 1 nedidelės raudonos paprikos;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- keletos saujų smulkintų špinatų;
- prieskonių ( persiladas, maltos mėsos prieskoniai, vištienos prieskoniai…);
- česnako.
Eiga:
Į faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, dedame avižų sėlenas ir špinatus, natūralų jogurtą, viską gerai išmaišome ir atidedame į šalį. Supjaustome svogūną, šiek tiek apkepame. Morką ir papriką dedame į maisto smulkintuvą, ir sublenderiuojame iki maždaug kokoso drožlių didumo. Jei neturite smulkintuvo, tuomet sutarkuokite morką ir smulkiai supjaustykite papriką. Kepintus svogūnus ir smulkintas daržoves sudedame į faršą įmušame kiaušinį, viską gerai išmaišome. Formuojame kotletus, masė gavosi šiek tiek lipnoka, bet sušlapinus rankas puikiai formuojasi. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes, likus 5 minutėms, įjungiame grilio režimą (nėra būtina).
Comments
comments