X
    Categories: Sriubos

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Mielieji, kaip dažnai valgote sriubą? Šiaip kažkaip įdomu pasidarė…Mėgstu sriubas, netgi labai mėgstu, bet valgau jas labai retai, išties, net per retai. Net susimąsčiau, kad šiais metais jų valgiau išties mažai: kopūstų, moliūgų, ai dar tą plastmasinę iš pakelių…ir viskas, tuom mano sąrašas ir užsibaigė, ai dar šaltibarščiai…vistiek skurdus sąrašas, bet duodu sau pažadą, kitais metais savo valgiaraštį papildyti sriubomis, gal turite kokių minčių?

Reikės:

  • 120 g perlinių kruopų;
  • 120g skaldytų žirnių;
  • 1 didelės bulvės;
  • 1 morkos;
  • 1 svoguno;
  • gabalėlio sviesto kepimui;
  • prieskonių (druska, persiladas,sriubų prieskoniai ir t.t.).

Eiga:

Į dubenį suberiame  žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandenu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkus kruopoms dedame puodą ant ugnies su vandeniu (naudojau 2 litrus), suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius.  Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviestą ir daržoves. Kepame kol šios suminktės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame!

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: