X
    Categories: FaršasPietūs

„Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti ? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis, haha, mūsų šeimoje kartais tokia situacija susiklosto!  😀 Nieko įmantraus nepasiūlysiu, bet visgi, šioks toks paįvairinimas pietų stalui- „apsipukavę kotletai“! Šis patiekalas retas svečias mano lėktėje, bet jau taip pripukuoju lėkštę, kad laisvos vietos skrandyje desertui nebelieka! Kam dar jie primena darželį ir mokyklą? Reikės:

  • 700g faršo;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • prieskoniai (persiladas, maltos mėso, kotletų prieskoniai….pagal skonį :);
  • ~7 riekės batono*

* iš anksto susidžioviname kubeliais smulkiai pjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudedame kubelius į orkaitę ir pakaitiname, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.

Eiga:

Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome/išminkome. Formuojame rutuliukus ir apdedame/apspaudžiame džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi.  Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo Jūsų „pūkučių“dydžio.  Skanaus!

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: