Reikės:
- 1 st. grikių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 4-5 v.š. miltų ( naudojau grikių miltus);
- 2 kiaušinių;
- 3 saujų smulkintų špinatų;
- prieskonių pagal skonį.
Eiga:
Kol grikiai verda, smulkiai supjaustome svogūną, burokine tarka sutarkuojame morką ir patroškiname, kol daržovės sumkinktės. Daržoves sudedame į išvirtus grikius, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, priekonius bei špinatus, viską gerai išmaišome. Kotletukus formuojame šlapiomis rankomis, kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, skanaus! Taip pat, galima kepti ir orkaitėje .
Comments
comments
Grikius labai mėgstu, tad suradusi patiekalą iš grikių, norėjosi ir išbandyti. Taigi, šiandien pirmą kartą pabandžiau pasigaminti šiuos grikių kotletukus. Iš tikrųjų skonis - fantastiškas... Šį patiekalą įrašau sau į patiekalų topus! Sveika ir labai gardu! By the way... kažkaip nenorėjau vienų valgyti kotletukų, tad keptuvėje pakepiau lašišos gabaliukus. Taip pat labai skanu ir tarpusavyje dera! Tie, kurie gaminsis, tikrai rekomenduoju! :)))