Grikių kotletai

Grikių kotletai

Pastebėjau.kad labai dažnai valgau grikių košę,matyt, studentiškas gyvenimas turi tam įtakos:D . O su dažnumu ateina ir nuobodulys, kuris verčia kažką keisti, kažkaip kitaip pagaminti. Grikių kotletai jau yra senas svečias mano virtuvėje, kuriam kaskart galima suteikti naujus skonius. Tiek įmaišant vis skirtingas daržoves, bet kol kas skaniausi lieka maišyti su vištienos krūtinėle. Na, bet šiandienos įrašas skirtas tradiciniams, paprastiems grikių kotletukasms! 

Reikės:

  • 1 st. grikių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 4-5 v.š. miltų ( naudojau grikių miltus);
  • 2 kiaušinių;
  • 3 saujų smulkintų špinatų;
  • prieskonių pagal skonį.

Eiga:

       Kol grikiai verda, smulkiai supjaustome svogūną, burokine tarka sutarkuojame morką ir patroškiname, kol daržovės sumkinktės. Daržoves sudedame į išvirtus grikius, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, priekonius bei špinatus, viską gerai išmaišome. Kotletukus formuojame šlapiomis rankomis, kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, skanaus! Taip pat, galima kepti ir orkaitėje .

Comments

comments



3 thoughts on “Grikių kotletai”

  • Grikius labai mėgstu, tad suradusi patiekalą iš grikių, norėjosi ir išbandyti. Taigi, šiandien pirmą kartą pabandžiau pasigaminti šiuos grikių kotletukus. Iš tikrųjų skonis – fantastiškas… Šį patiekalą įrašau sau į patiekalų topus! Sveika ir labai gardu! By the way… kažkaip nenorėjau vienų valgyti kotletukų, tad keptuvėje pakepiau lašišos gabaliukus. Taip pat labai skanu ir tarpusavyje dera! Tie, kurie gaminsis, tikrai rekomenduoju! :)))

    • Smagu girdėti, kad patiko :) Su šiais kotletukais visi keliai atviri improvizacijai! aš dažniausiai prie jų pasigaminu salotų :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.