X
    Categories: Pietūs

Orkaitėje užkepti karbonadai

Pastaruoju metu karbonadus mūsų šeima ruošia šiuo būdu, o  ir prie keptuvės stovėti nereikia, pašauni į orkaitę ir lauki.  Kaip matote, porcijos jau tokios užtikrinto dydžio, garantuoja sotumo jausmą, haha :D. Dažnai ant viršaus dar užpjaustau obuolio, bet šį kartą patingėjau  😳

Reikės:

  • kiaulienos nugarinės;
  • morkų;
  • svogūno;
  • fermentinio sūrio;
  • pomidorų padažo;
  • majonezo;
  • prieskonių.

Eiga. Supjaustome kiaulienos nugarinę, plonai išmušame. Įtriname prieskoniais ir kelioms valandoms paliekame šaldytuve, kol prieskoniai įsigers. Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas ir sudedame į keptuvę, troškiname iki kol daržovės suminkštės, žinoma, nepamirškime įdėti ir prieskonių. Galiausiai baigiantis kepimui dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome. Kiekvieną karbonado blyną ištepame majonezu, ant viršaus dedame morkas, nepagailime! Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.  Kepimo laikui baigiantis užbarstome tarkuotu sūriu ir dar keliom minutėm dedam į orkaitę.

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: