X
    Categories: Pyragai,pyragėliai

Nuostabus The New York Times slyvų pyragas !

     Paprasta kaip du kart du, o jau kaip skanu, dar vienas pyragas-favoritas! Šiandien ryte iš lovos kėliausi su mintimi, jog noriu palepinti namiškius pyragu, norėjau paprasto ir nesudėtingo, ir tik nuėjus į virtuvę pamačiau slyvų kompotą ir savo atminties stalčiuose prisiminiau The New York Times slyvų pyragą. Jau seniai norėjau išbandyti šį gardumyną, bet vis neturėdavau po ranka slyvų, o ir neseniai kažką panašaus valgiau kavinėje ir jau sau tikrai pasakiau, kad užteks atidėlioti! Pyragas skaniausias dar šiltas, patiekiant su vaniliniais ledais, vienas malonumas!

Reikės:

  • 180 g miltų;
  • 130 g sviesto;
  • 140 g cukraus;
  • 2 (L dydžio) kiaušinių;
  • apie 13 slyvų ( naudojau konservuotas) ;
  • žiūpsnelio druskos;
  • 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. cinamono.
  • puse pakelio migdolų drožlių;
  • vanilinių ledų ( nebūtina).

Eiga:

          Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinius ir vėl viską gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir druskos, išmaišome. Atskirame indelyje supjaustome slyvas norimo dydžio , išimame kauliukus, aplaistome citrinos sultimis, beriame cinamoną, šaukštelį cukraus, viską gerai išmaišome Pyrago tešlą supilame į kepimo indą,paskirstome ir ant viršaus sudedame slyvas bei migdolų drožles. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Patiekiame dar šiltą su vaniliniais ledais, skanaus!

 

Comments

comments

Ugnė Štarolytė: