Nuostabus The New York Times slyvų pyragas !

Nuostabus The New York Times slyvų pyragas  !

     Paprasta kaip du kart du, o jau kaip skanu, dar vienas pyragas-favoritas! Šiandien ryte iš lovos kėliausi su mintimi, jog noriu palepinti namiškius pyragu, norėjau paprasto ir nesudėtingo, ir tik nuėjus į virtuvę pamačiau slyvų kompotą ir savo atminties stalčiuose prisiminiau The New York Times slyvų pyragą. Jau seniai norėjau išbandyti šį gardumyną, bet vis neturėdavau po ranka slyvų, o ir neseniai kažką panašaus valgiau kavinėje ir jau sau tikrai pasakiau, kad užteks atidėlioti! Pyragas skaniausias dar šiltas, patiekiant su vaniliniais ledais, vienas malonumas!

Reikės:

  • 180 g miltų;
  • 130 g sviesto;
  • 140 g cukraus;
  • 2 (L dydžio) kiaušinių;
  • apie 13 slyvų ( naudojau konservuotas) ;
  • žiūpsnelio druskos;
  • 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. cinamono.
  • puse pakelio migdolų drožlių;
  • vanilinių ledų ( nebūtina).

Eiga:

          Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinius ir vėl viską gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir druskos, išmaišome. Atskirame indelyje supjaustome slyvas norimo dydžio , išimame kauliukus, aplaistome citrinos sultimis, beriame cinamoną, šaukštelį cukraus, viską gerai išmaišome Pyrago tešlą supilame į kepimo indą,paskirstome ir ant viršaus sudedame slyvas bei migdolų drožles. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Patiekiame dar šiltą su vaniliniais ledais, skanaus!

 

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.