26 cm skersmens formai reikės:
- 250 g miltų;
- 200 g kambario temperatūros sviesto;
- 180 g cukraus;
- 3 v.š. grietinės;
- 2 v.š. kakavos miltelių;
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Įdarui:
- puse indelio kondensuoto pieno;
- 400 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 8 „Twix“ saldainiai.
Eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Į dubenį beriame miltus, cukrų, kakavą, smulkintą sviestą, grietinę, vanilinį cukrų, viską maišome rankomis,kol pasidarys trupiniai. Tešlą darykite greitai, kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą. O jei taip atsitiko, dėkite į šaldytuvą, šiek tiek palaikykite, ir rankų pagalba suformuokite nedidelius gabaliukus arba sutarkuokite burokine tarka. Pusę trupinių atidedame į šalį, o kitą sudedame į kepimo skardą, šiek tiek paspaudžiame. Pagrindą kepame apie 15 min. įkaitintoje orkaitėje. Tuo metu blenderio pagalba sutriname varškę, pilame kondensuotą pieną, kiaušinius, viską gerai išmaišome. Gautą masę pilame ant pagrindo , apdedame pjaustytais saldainiais, likusiais trupiniais. Kepame apie 25-30 minučių. Skanaus 🙂
Comments
comments
Sveika:) norėjau paklausti ar sviestas turi būti 82% riebumo ar užtenka ir šiek tiek mažesnio? ir dar klausimėlis kokią varškę naudojai liesą ar pusriebę?:)